Cauta in 21.294 retete

Salată cu pui la grill şi crutoane

 

Din fericire am ajuns zilele acelea în care găsim în magazine o mulţime de sortimente de salată.

Sigur că ar fi ideal să le găsim în pieţe ori în grădinile proprii, dar viaţa nu-i ca-n filme şi ne putem mulţumi cu mixurile de frunze felurite (lăptuci mai dulci ori mai amare, zmeoaică-aşa-i zice pe limba noastră celebrei ruccola – andive tocate, iceberg, valeriană ori mai ştiu eu ce alte lucruri cu mai multă ori mai puţină clorofilă-n dânsele), îmbogăţite pe alocuri cu morcovi ori ţelină (e important: înainte de al le folosi, după ce le scoateţi din pungă, limpeziţi-le cu apă şi zvântaţi-le).

Vă arăt acum o salată gustoasă şi hrănitoare care pleacă de la un astfel de amestec, o felie de pâine pe care o prăjiţi şi o faceţi apoi crutoane, cu ajutorul unui cuţit şi un păhăruţ de iaurt slab. Pe lângă acestea, o bucată de piept de pui. Pe care-l tăvăliţi prin piper proaspăt măcinat şi-l zvârliţi pe grătarul încins (poate fi şi tigaia grill) şi-l întoarceţi de pe o parte pe cealaltă până se pătrunde bine.
 
Până se face pieptul de pui, puteţi construi uşor dressingul pentru salată. Iaurtul din păhăruţ se amestecă cu piper proaspăt măcinat şi de mai multe culori – asta înseamnă mai multe şi mai intense arome- cu o pişcătură de sare şi olingură de ulei de măsline extravirgin.
 
Dacă între timp s-a făcut puiul, îl tăiaţi în bucăţi măricele ori îl rupeţi pur şi simplu şi-l împrăştiaţi prin salată, aşa cum faceţi şi cu crutoanele şi cu trei-patru roşii cherry tăiate-n jumătăţi. Turnaţi dressingul peste salată, amestecaţi cu grijă şi gata.

Timp de preparare: 15 minute

Comentarii (1)

  • dana  pe 19 dec 2011, 18:18
    Nu e suficient de clar

    Nu am inteles nimic din reteta dar multumesc de postare, mi-a consumat 5 minute degeaba, cat am citit-o si am incercat sa o inteleg.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod