Cauta in 79.362 retete

Salate

Pagina 3 din 15
Spalam rosiile si le taiem, o rosie o taiem cubulete iar cealalta o taiem feliute.Taiem lamaia pe jumatate si o parte o taiem feliute. Intr-un bol punem tonul maruntit dupa ce l-am scurs de ulei .Boabele de porumb din conserva se trec printr-un jet de apa rece , se scurg si se adauga peste...
Desfacem rodia si scoatem semintele. Portocala o decoim cu cutitul avand gria se eliminam pe cat posibil pielita alba. Zeama rezultata in urma acestei operatiuni o pastram pentru asezonarea salatei. Pieptul de pui il batem cu cioconul de snitele, in asezonam cu sare si piper si il punem pe...
Taiem mozarella felii subtiri. Taiem si rosiile felii rotunde si subtiri. Le asezam pe un platou alternandu-le si punem intre ele cate o frunzulita de busuioc. Stropim cu ulei de masline. Daca vreti o salata mai aromata striviti un catel de usturoi si lasati-l 5-10 minute in uleiul de masline...
Se fierbe conopida si morcovii taiati rondele aprox. 7 minute in apa cu sare. Dupa 6 minute se adauga mazarea. Rasturnam totul intr-o strecuratoare peste care turnam apa rece si lasam la scurs. Intre timp curatam patrunjelul si-l tocam. Amestecam maioneza cu iaurt si lapte, de preferat...
O salata usor de preparat care se poate servi pur si simplu ca aperitiv sau ca garnitura la friptura Pastele se fierb 8 minute si se trec printr-un jet de apa rece. Castravetii, gogosarii, ceapa se taie si se amesteca cu pastele si porumbul (scurs in prealabil). Crenvustii se fierb si se taie...
Alegem frunzele de spanac mai fragede si le spalam bine apoi le asezam pe un platou. Scoatem coditele capsunelor si le taiem in sferturi si le asezam peste spanac. Fulgii de migdale ii prajim usor , o parte ii lasam intregi, o parte ii sfaramam si ii presaram deasupra salatei. Dizolvam mierea...
Se spala legumele,se taie,se adauga sarea si uleiul se amesteca si...gata.Pofta mare!
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din uleiul de masline si zeama de lamaie sau otet.
Se fierb fructele de mare in apa cu putina sare pana cand caracatita este moale (caracatita se verifica intrucat fierbe cel mai greu). Se strecoara si se lasa 10 minute la zvantat in strecurator. Se toaca salata si ceapa si se pun intr-un bol de salata. Se adauga porumbul, maslinele. Fructele...
Se lasa fasolea la inmuiat peste noapte, apoi se fierbe in apa cu sare pana cand bobul este moale. Cand este fiarta, se scurge fasolea de apa si se pune intr-o salatiera. Peste fasole se adauga ardeiul gras rosu taiat in fasii, ceapa taiata rondele si maslinele. Se amesteca cu grija pentru a...
Se fierb cartofii intregi, apoi dupa ce s-au racit putin se taie cuburi. Gogosarii in otet se taie feliute mici, ceapa se taie pestisori si se freaca cu putina sare. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga maslinele, uleiul de masline si se asezoneaza cu sare. Pofta buna!
Broccoli se tine in apa cu sare 10 min, se adauga in apa fierbinte si se lasa sa fiarba. Morcovul se taie rondele. Cand broccoli a fiert se ia cu strecuratoarea si se aseaza langa morcov. Se adauga uleiul de masline,otelul si sarea dupa gust.
Se curata si se spala bine legumele. Ridichile si ceapa se taie marunt.Salata se taie in bucati potrivite. Se amesteca uleiul de masline , otetul , sarea si piperul .Intr-o salatiera se amesteca toate legumele se toarna dressingul si se amesteca bine. Pofta buna!
Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume dupa gust.Maioneza:se pun 2 lingurite de mustar intru-n bol si se adauga ulei ca la o maioneza normala.Atentie! cand incepe sa separe mustarul de ulei se pune zeama de lamaie.In felul acesta...
Preparare Cartofii se vor taia cuburi, ceapa si castravetii rondele, maslinele se curata de samburi. Se pun cartofii, castravetii, maslinele, ceapa intr-un bol, uleiul si se amesteca. Servire Se serveste dupa preferinte si cu putin otet sau zeama de lamaie.
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert se taie in bucati ceva mai mari (cuburi/patratele). Se taie legumele si se aseaza in staturi, se adauga sare, uleiul de masline, zeama de lamaie sau otet desfacut cu apa rece. Se mesteca usor sa nu se sfarame ingredientele. Salata se...
Spalam fructele, le indepartam coditele si samburii (unde este cazul), si le le pastram la rece pana in momentul servirii. Marul , para, se curata de coaja si se taie in forma dorita. Nectarina se feliaza. Pepenele rosu se poate taia in triunghiuri mai mari. Pe post de salatiera o sa folosim...
Taiem legumele felii . Le asezonam cu sare si piper, punem ulei de masline si amestecam pana se omgenizeaza compozitia. I
Se spala fasolea in mai multe ape si se pune la inmuiat cateva ore, apoi se fierbe in apa cu sare. Se schimba apa in care fierb de doua, trei ori. Scurgem fasolele, le clatim si le lasam in strecuratoare pana cand tocam ardeiul si prazul. Amestecam toate ingredientele, cu grija sa nu se...
Vinetele se coc , se curata bine de coaja si cu un instrument nemetalic se toaca marunt. Se pun intr-un castron, se adauga ulei turnand in fir subtire in timp ce se freaca bine cu o lingura de lemn, invartind intr-un singur sens. Vinetele au capacitatea de a absorbi o cantitate mare de...