Cauta in 21.435 retete

Cartofi umpluti cu ciuperci

Cartoful reprezinta echivalentul vegetal al pastelor, fiind o leguma usoara, versatila, care incanta papilele gustative daca este preparata cat mai inspirat posibil. Aceasta reteta poate reprezenta un aperitiv excelent. Pentru a prepara cartofii umpluti cat mai usor posibil, este necesar sa ii introduci din timp la cuptor. Aceasta deoarece este mai usor sa ii manevrezi la temperatura camerei, cand sunt ceva mai tari si exista un risc mai mic de a se sfarama.

Daca legumele vor fi deja coapte in momentul in care te pregatesti sa le adaugi umplutura, cartofii vor fi gata in foarte scurt timp, lasandu-ti timp suficient sa pui la punct alte retete pe care le ai in plan pentru meniu.

Ingrediente si cantitati pentru 4 portii:

Crema de branza confera cartofilor umpluti o aroma deosebita. Serveste preparatul impreuna cu o salata de fasole mexicana, fasole verde inabusita sau asparagus.

4 cartofi mari, pentru copt;
1/4 de cana crema de branza, produse lactate organice sau de soia;
1 lingura ulei de masline;
1 ceapa mare, tocata;
300 gr ciuperci albe, feliate;
sare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Lasa cartofii la copt. Legumele trebuie sa se patrunda, dar, in acelasi timp, sa isi pastreze fermitatea. Dupa ce s-au racit suficient incat sa poata fi manevrati, taie fiecare cartof pe jumatate, pe lungime. Scobeste miezul fiecarei jumatati in parte, pastrand marginea cartofului suficient de groasa.

2. Zdrobeste miezul cartofilor cu ajutorul unui robot de bucatarie, dupa care amesteca totul cu crema de branza, pana obtii o compozitie omogena.

3. Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita de dimensiuni medii. Prepara un sote din ceapa lasata pe foc mediu, pana capata o culoare aurie. Adauga ciupercile, acopera cratita cu un capac si amesteca ocazional.

4. Amesteca mixtura de ciuperci impreuna cu pasta de cartofi si crema de branza. Asezoneaza totul cu sare si piper.

5. Acopera jumatatile de cartof scobite cu compozitia rezultata. Cartofii umpluti cu ciuperci se incalzesc la cuptor si se servesc.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod