Cauta in 75.915 retete

Retete vegetariene

Pagina 7 din 8
Toffu este termenul consacrat pentru branza (urda) din laptele obtinut din seminte de soia. Aceasta are un continut mare de fier si se prepara identic cu branza de casa. Odata preparata, aceasta branza se pastreaza la rece, acoperita cu apa care trebuie schimbata zilnic. Pentru prepararea...
Puteti sa diminuati sau sa amplificati taria prafului de curry astfel: daca doriti ca praful de curry sa fie mai iute, adaugati boia iute (chili), piper sau alte condimente iuti; pentru a mai atenua din iutime, se adauga scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie sau de portocala. Musacaua se poate...
O mancare sanatoasa si foarte usoara, de care ai nevoie pentru a te "drege" dupa festinurile si excesele pe care le-ai facut la mesele in familie, de Paste... Ca o gospodina desavarsita ce esti, suntem siguri ca stii sa prepari o sumedenie de feluri de mancare cu conopida. Credem insa ca o reteta...
Iata o reteta pentru un pranz delicios si fara multa bataie de cap! Acest pilaf de grau se prepara in cel mult jumatate de ora, iar ingredientele care il "asezoneaza" ii dau o aroma deosebita: ardei gras, ciuperci, ceapa... Sanatate si vitamine intr-o reteta vegetariana! Ingrediente: 1...
Este timpul sa "luam in vizor" o alta leguma apreciata pentru gustul sau... Aceasta mancare de gulii iti ofera necesarul de vitamine si prospetime pentru o zi intreaga, intr-o combinatie de legume "crude": gulii, castraveti, morcovi, hrean si ceapa. Piureul de migdale incorporat in sos va adauga...
Aceste turte pot fi servite la hamburgeri fara carne si tortilla, alaturi de toffu sau cu felii de avocado. Putin ardei iute confera acestui preparat o aroma picanta. Condimentul de rosii cu ceapa se imbina minunat cu gustul picant, iar boabele de porumb confera ideea de mancare exotica. Ofera-i...
Astazi iti prezentam o reteta naturista, foarte buna pentru sanatate - cartofi cu germeni de grau. Combinatia de branza de vaci, smantana, cartof, rosie, ceapa, germeni de grau si verdeata nu poate fi decat extrem de sanatoasa. Nu ai nevoie decat de ingrediente proaspete, un mixer si cel mult 15...
Nimic mai banal ca un piure de cartofi, am spune, insa exista piureuri si piureuri. Iata cateva indicii: trebuie sa alegi cartofii cu atentie, altfel risti ca piureul sa fie granulos; pentru a obtine consistenta dorita, trebuie sa alegi temperatura potrivita: calduta pentru piure sau fierbinte...
Gustoasa si sanatoasa, telina este foarte mult folosita in retetele oricarei gospodine. Fie ca este utilizata ca ingredient in supe si ciorbe, carora le adauga un plus de textura, fie ca semintele sale au o mai larga intrebuintare in rol de condiment, telina este extrem de hranitoare. Telina in...
Cu toate ca in aceasta reteta se foloseste o cantitate mare de usturoi, acest lucru nu trebuie sa te sperie, deoarece usturoiul copt nu mai are gustul patrunzator al celui crud. Acest gust se potriveste perfect cu cel de alune al nautului. Pasta de usturoi si naut se poate servi pe paine, dar...
Aceasta mancare poate fi servita si in post, dar nu numai. Daca nu postesti, poti inlocui crutoanele cu 30 g de branza sau cascaval rase. Le adaugi la pasul numarul 4, dupa care introduci vasul 5 minute la cuptor. Ingrediente necesare: Ulei de legume 2 napi mici, taiati in felii subtiri 2...
Este extrem de buna, servita cu paine prajita si unsa cu usturoi, ca unpranz rapid sau ca o cina usoara. Ingrediente necesare: 1 lingura ulei de masline 1 cana ceapa taiata marunt 2 catei de usturoi, taiati marunt 500 g rosii curatate de coaja sau 800 g rosii din conserva si sucul lor 1/4...
Datorita combinarii acestor doua legume, aceasta mancare va avea un gust deosebit. Urmeaza pasii de mai jos (patru la numar) si cu siguranta nu vei regreta. Ingrediente necesare: 2 ardei grasi rosii 3 cani ciorba de legume sau supa 6 cani apa 200g boabe de fasole 1/8 lingurita piper, optional...
Te-ai saturat sa mananci mereu preparate din carne ce nu iti "pica" tocmai bine la stomac pe caldura aceasta? Exista atatea alternative la vesnica friptura de porc si de pui... Cum ar fi acesti ardei umpluti cu fasole si orez, care se pot servi cu sfecla. Ingrediente si cantitati: 4 ardei...
Aceasta reteta este foarte simpla, iar rondelele, preparate fara grasime, au un gust deosebit si sunt extrem de sanatoase. Cartofii pot fi de orice soi. Se poate folosi boia dulce sau iute, praf de chili sau piper pentru a da un gust mai placut acestui aperitiv sau garnituri deosebite....
Pentru ca incepe postul Craciunului, va recomandam o reteta de post, pentru a va indulci zilele lipsite de prajituri foarte consistente. Ingrediente si cantitati: 500 g faina 1 lingura de miere 1 cana de zahar 100 grame de nuci tocate marunt 1 lingurita de bicarbonat coaja si zeama de la o...
Pentru ca dulciurile de post sunt putine, va recomandam scovergi dospite, care sunt economice si usor de facut. Singura "problema", ar putea fi, pentru unii, prajitul. Dar merita! Ingrediente si cantitati: 1 ciur de faina drojdie cat o nuca 1/2 de lingurita de sare apa calduta ulei Mod...
Mamaliga poate fi preparata din timp, pusa la rece, apoi incalzita la cuptor. Poate fi servita cu sosuri sau legume proaspete la cuptor. Ingrediente necesare: 250g ciuperci taiate felii subtiri 1 catel mare de usturoi, tocat 1/2 cana ciorba de legume sau supa din conserva sare de mare si...
Chebabul este originar din Turcia. Denumirea se poate traduce prin mai multe frigarui care alterneaza cu legume, condimentate, infipte pe o vergea metalica. Aceasta reteta din care vom exclude complet carnea, folosind numai legume, constituie un excelent aperitiv, ce poate fi servit cu orez....
Intr-o reteta ca aceasta, cu multe ingrediente, este foarte important ca ele sa formeze impreuna o compozitie omogena. Aceaste rulouri se pot servi cu fasole verde sau mazare si rondele de ceapa. Ingrediente si cantitati: 1 capatana mare de varza 2 lingurite ulei de legume 1 ceapa rasa 1...