Cauta in 67.245 retete

Retete vegetariene

Pagina 2 din 8
Pune o cană cu lapte vegetal într-o cratiţă, adaugă 4 linguri cu fulgi de ovăz şi 1 linguriţă cu cacao, lăsând să fiarbă un minut la foc mic. Pisează o banană cu furculiţa şi amestecă în terciul de ovăz. Deasupra se poate orna cu gem de cireşe amare sau cu...
Ai nevoie de o conservă cu boabe de năut fierte, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, pastă de susan, sare şi piper pe care să le mixezi în robotul de bucătărie. În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice...
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se lasă puţin la rece. Poţi să adaugi şi 3-4 linguri de mazăre congelată pentru a obţine un pateu mai consistent cu grăsimi sănătoase şi proteine vegetale.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii o pastă cremoasă.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii un pateu cremos. Dacă mai este nevoie, poţi să adaugi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită.
Se amestecă în robotul de bucătărie până ce obţii o pastă cremoasă.
În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Se pun ingredientele în robotul de bucătărie şi se mixează bine.
Cu o lingurita scobim miezul de la avocado. Il punem intr-un vas si punem zeama de lamaie peste el ca sa nu oxideze. Pasam miezul de avocado cu furculita. Tocam marunt rosia ceapa si patrunjelul. Le punem peste pasta de avocado, asezonam cu sare si un praf de chilli si amestecam. Daca este...
Preparare: Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Dupa ce s-a incins la foc moderat, se adauga grisul, amestecandu-se vreme de 10 minute. In apa fiarta dizolvam zaharul. Dupa dizolvarea zaharului adaugam sofranul si apa de trandafir. Toate acestea se pun peste gris, amestecand repede, ca sa...
Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp, spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul....
Se face un aluat si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 45 minute. In timp ce aluatul sta la dospit, se curata ceapa, se da prin razatoare si se lasa la scurs. Se caleste in ulei incins, pana capata o culoare aurie. Se adauga orezul, o ceasca de apa fierbinte, mararul, piperul si...
Se cerne faina, iar in mijlocul ei se pun 50 g zahar, uleiul, coaja de lamaie, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se framanta si se acopera aluatul. Dupa 45 minute, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie si se asaza in tava. Se acopera cu miezul de nuca fiert putin in apa...
Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se...
Supa cu galuste de post - Calim cu grija ceapa taiata marunt, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul date pe razatoare, cu boia de ardei dulce, pana se inmoaie. Se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba 15 minute. In acest timp, pregatim galustile din 8 linguri de faina, 1 lingura...
Punem intr-un vas ingredientele pentru aluat - 300 g faina, 125 g margarina, 1 lingura de zahar, 1 varf cutit sare, 5 g drojdie, 100 ml vin alb. Framantam pana obtinem un aluat uniform. Apoi il punem sa se odihneasca in frigider. Ca sa obtinem umplura de mac avem nevoie de 175 g mac macinat,...
Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline. Se adauga ciupercile(champignon) taiate in cuburi si se pune un capac, asteptind sa lase apa ciupercile. Se adauga vinul, sarea si piperul...
Se iau primele 3 ingrediente(uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna aproximativ jumatate din compozitia rezultata. In jumatatea ramasa se...
Pentru raw-foodisti si nu numai, o salata extrem de rapida cu rucola. Spalam rucola, o taiem mai marunt si amestecam cu 4 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de otet balsamic si sare.
Ai pofta de ciuperci, însă ai nevoie de o combinaţie nouă care să fie consistentă? Eva.ro îţi recomandă să combini ciupercile cu o salată de cuşcuş cu mult pătrunjel proaspăt.
Ai poftă de o mâncare aromată şi foarte săţioasă? Eva.ro te învaţă cum să prepari o tocăniţă delicioasă, rapidă şi care merge de minune cu varză murată.