Cauta in 21.435 retete

Pasca cu branza si stafide

Ingrediente

6 oua 5 linguri faina alba un. plic praf de copt o lingura coaja rasa de lamaie si portocala 2 . plicuri zahar vanilinat 12 linguri zahar tos 200 g stafide 700 g branza de vaci 200 g smantana o lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri . Se amesteca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar , branza si smantana. Se ameateca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de branza , se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala , zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Se bat bine albusurile cu un praf de sare , zaharul ramas si cateva picaturi de zeama de lamaie.Cand sunt batute bine se adauga in cealalta compozitie cu branza amestecand incet de jos in sus cu o lingura pana la omogenizare . Se imbraca o forma de tarta cu hartie de copt si se toarna compozitia , apoi se da la cuptorul bine incins cam 45-50 minute la foc potrivit. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se pudreaza cu zahar vanilinat.

Reteta trimisa de Danutza3.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod