Cauta in 21.308 retete

Painea impletita in patru

Ingrediente

Cantitatile sunt pentru 3 paini Ingrediente: 2 kg faiana alba 40 gr drojdie proaspata 1 l apa calduta 100 ml ulei 2 linguri sare, 1 lingura ulei

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Intr-un vas suficient de mare sa creasca aluatul punem faina,sarea,uleiul,drojdia si apa. Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de vas si maini. Lasam apoi aluatul la crescut intr-un loc caldut cam 30-40 min. Dupa ce aluatul a crescut,il framanatam din nou sa scoatem tot aerul din el. Am impartit aluatul in 3 parti si apoi fiecare parte in 4 parti egale din care se fac suluri. Incepem inpletirea painii:punem alaturi cele 4 suluri,pe al 3-lea il ridicam si pe primul il trecem peste celelate 3 ramase,asezam sulul ridicat la locul lui,acum fiind al 2-lea.repetam operatiune pana impletim toata painea. Paine impletita o punem in tava unsa cu ulei si mai lasam la crescut 30 min si apoi o punem la cuptor la foc mediu.O scoatem cand e rumenita,

Reteta trimisa de cretu_veronica22.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod