Cauta in 68.077 retete

Tortilla spaniolă cu dovlecel

Pentru zilele în care ești singură și nu știi ce să-ți prepari rapid de mâncare, încearcă această rețetă delicioasă de tortilla spaniolă cu dovlecei. Ingredientele sunt pentru o singură porție.

Ingrediente

1 cartof alb, mediu
2 linguri cu ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
jumătate de dovlecel sau zucchini, tăiat felii subțiri
3 ouă mari
2 linguri cu cașcaval ras
sare și piper măcinat, după gust

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 50 de minute · Nr. porţii: 1

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Fierbe cartoful în coajă timp de aproximativ 20 de minute, până când devine moale și îl poți înțepa cu furculița.
Scoate-l din apă, curăță-l de coajă și taie-l în felii subțiri.
Încinge uleiul de măsline într-o crăticioară care poate fi pusă la cuptor.
Adaugă ceapa și feliile de dovlecel.
Asezonează cu sare și piper și sotează timp de 4 minute sau până când se înmoaie puțin.
Adaugă și feliile de cartofi și călește toate legumele până când devin ușor maronii, timp de 5-7 minute.
Distribuie legumele într-un strat uniform pe fundul vasului.
Bate ouăle într-un bol, apoi toarnă peste legume.
Presară peste ouăle bătute cașcavalul ras.
Pune crăticioara în cuptor și lasă timp de 12-15 minute, până când ouăle s-au coagulat, iar feliile de dovlecel de deasupra sunt rumenite.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod