Cauta in 21.308 retete

Somon cu sos de usturoi si ghimbir

Ingrediente

Somon rondele- 1felie de persoana Sare, condimente pentru peste, piper rosu boabe, ulei lamaie Sos: 3 -4 catei de usturoi 3 cm de ghimbir curatat 3 linguri de ulei 1 varf de sare 3 linguri de smantana

Mod de preparare

Feliile de somon se spala,se usuca cu un servet. Se sareaza si se condimenteaza pe ambele parti,se pune ulei in tava si asezam rondelele de peste. Punem o lingura de piper rosu boabe si zeama de la o lamaie peste peste. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor 25 min,dupa care am scos folia si am mai lasat 10 min. Boabele de piper rosu au dat o aroma deosebita carnii de peste. Sosul de usturoi: Ghimbirul si usturoiul curatat se taie mai marunt putin si se pun in blender cu un varf de sare si 3 linguri de ulei. Mixam bine pana cand obtinem un sos ca o maioneza. Amestecul de usturoi se pune intr-un bol si se amesteca cu cele trei linguri de smantana.

Reteta trimisa de cretu_veronica22.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod