Cauta in 21.294 retete

Reţetă pentru copii: Bufniţe din căpşuni cu brânză de capră

Prepară alături de copilaşul tău o reţetă delicioasă, dar şi deosebit de simpatică. Este vorba despre bufniţe amuzante obţinute din căpşuni proaspete, brânză şi un aluat fraged.

Ingrediente

150 g de făină
40 g de zahăr
1 lingura de cacao
50 g de unt
1 plic de zahăr vanilat
1 ou
 
12 căpşuni
100 g de brânză de capră rulou clasic LaColline
2 linguri de zahăr pudră
2 linguri de zahăr brun
 
frunzuliţe de mentă
fulgi de ciocolată
inimioare de zahăr

Mod de preparare

Prima dată se pregăteşte aluatul din care vom realiza cuiburile de bufniţă. Făina se amestecă cu cacaua, zahărul tos şi zahărul vanilat. Se adaugă untul rece taiat cubulete şi se frământă. Se adaugă apoi oul şi se frământă până aluatul devine omogen. Se strânge aluatul într-o bilă ce se înfoliază şi se dă la rece pentru o oră. 
Se presoară faină pe masa de lucru şi se întinde aluatul scos de la rece într-o foaie nu foarte groasă. Se decupează forme rotunde ce se aşează pe fundul unei tăvi de brioşe.Trebuie să realizăm 12 astfel de mini forme. Se dau la cuptorul preîncălzit, la 160 de grade pentru 10-15 minute. 
Se scot apoi pe un grătar să se răcească şi se pregătesc căpşunele. Se spală, se usucă cu un prosop şi se scobesc la interior cu un cuţit. Se umplu cu cremă de brânză pregatită din brânza de capră amestecată cu zahărul pudră. Se trec apoi prin zahăr brun doar la bază. 
În fiecare mini formă răcită se aşează frunzuliţe de mentă şi apoi capşunele. Crema rămasă se pune într-un pos cu vârful nezimţat şi se formează ochii bufniţelor. În fiecare astfel de ochi se aşează câte un fulg de ciocolată în forma de picatură. Pentru nas se folosesc inimioare roşii de zahar care se ung cu puţină cremă de brânză pentru a se lipi uşor. 
Se dau la rece dar se pot servi şi imediat. 
 
Reţetă oferită de LaColline şi Alina Avram
Foto: Alina Avram

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod