Cauta in 21.294 retete

Reţeta MasterChef: Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre

Pasionată de bucătărie încă de la vârsta de 5 ani, Andreea Moldovan a reuşit să primească doi de "DA" din partea juriului MasterChef în prima ediţie a emisiunii. Vezi cum să prepari această reţetă delicioasă!

Ingrediente

piper roşu
sare
2 bucăţi morcov
200 grame mazăre boabe
50 grame parmezan
50 grame rucola
6 caise uscate
6 creveţi black tiger întregi
2 pahare vin alb, sec
2 capete de peşte
200 grame orez
1 căţel usturoi
1 ţelină
2 bucăţi ceapă albă
100 grame unt
ulei de măsline.

Mod de preparare

Dificultate: dificila · Timp preparare: 1 oră

Etapa 1 - Supa de peşte
Curăţă creveţii. Păstrează capetele şi adăugă-le într-o oală alături de cele două capete de peşte, morcovii, o ceapă, sare, piper şi apă. Pune oala la fiert.

Etapa 2 – Mazărea
Pune apă la fiert într-un alt vas. Toarnă în apă clocotită mazărea cu puţină sare. După ce s-a fiert, pune mazărea în blender cu o parte din apa în care a fiert. Se pasează până se formează un sos gros.

Etapa 3 – Risotto
Pune pe foc o tigaie cu ulei de măsline şi puţin unt. Adaugă ceapă, usturoi şi ţelină tocate mărunt şi căleşte-le la foc foarte mic circa 10 minute, cu capac. Când legumele s-au înmuiat, adăugă orezul şi măreşte flacăra. Când orezul devine transparent, adaugă vinul amestecând continuu. Alcoolul se va evapora dând orezului un gust plăcut. După ce orezul a absorbit vinul, adaugă primul polonic de supă de peşte strecurată şi un praf de sare. Micşorează flacăra şi adaugă supă în continuare, polonic cu polonic. Asta va dura cam 15 minute maximum.

Etapa 4 – Creveţii
Taie 3 dintre creveţi şi pune-i într-o tigaie încinsă cu unt şi puţin ulei de măsline. Imediat cum au prins culoare adăugă creveţii la risotto-ul din cealaltă tigaie, amestecând puţin. Verifică dacă mai este nevoie de sare şi piper.

Etapa 5
Spălă şi taie rucola. Taie caisele cubuleţe. Adaugă-le, alături de rucola, în tigaia ce a fost luată de pe foc. Adaugă acum şi puţin parmezan ras. Lasă 2 minute la odihnit, timp în care sotezi restul de creveţi întregi în unt. Serveşte preparatul cât mai repede astfel încât risotto-ul să-şi păstreze textura cremoasă.

Sursa reţetei: http://www.foodstory.ro

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod