Cauta in 21.294 retete

pui vienez

Ingrediente

500 g piept de pui 500 g ciuperci 200 g cascaval 200 g smantana 300 ml lapte 2 cartofi 2 cepe (una galbena, una rosie) ulei de masline 70 g faina alba condimente pentru pui o lingura curry verdeturi italiene sare de mare

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, se pune in vasul ceramic termorezistent, in amestec cu putin ulei de masline si condimente. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si condimentat, se amesteca totul si se baga la cuptor. Se lasa 15 minute pana cand ceapa si pieptul de pui fierb, apoi se adauga ciupercile feliute ( dupa ce au fost calite separat, pana cand nu mai lasa apa ) si cartofii taiati cubulete. Se pune o folie de staniol deasupra vasului si se introduce din nou la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp, se face sosul alb pe aragaz. Se fierbe laptele, se presara faina, se amesteca bine, la foc mic, se adauga smantana si 100 g de cascaval ras. Se amesteca totul la foc mic, pana se omogenizeaza. Cand cartofii sunt fierti, se indeparteaza folia, se toarna sosul alb si se rade restul de cascaval. Se mai lasa aproximativ 25 de minute la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. Se poate servi cu salata verde sau salata de rosii.

Reteta trimisa de ancuttzza_m.

Comentarii (3)

  • iulia  pe  8 ian 2014, 17:00
    hmm

    a iesit foarte bun dar culoarea e diferit

  • costel  pe  3 iun 2014, 18:40
    hmmmmmmm

    e foarte bun dar culoarea este diferita

  • Oly  pe 10 feb 2015, 10:47
    hmmmm!!!

    O lingura curry e exagerat de mult! Am incercat reteta si sun convinsa ca un vf de lingurita de curry e SUFICIENT!!! O lingura a fost PREA mult!!! Si mai merg +100 gr smantana :) in rest - e foarte bine.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod