Cauta in 21.294 retete

Muşchiuleţ de porc la cuptor cu ierburi aromate şi sos de legume

Ai poftă de o reţetă săţioasă, dar preparată într-un mod sănătos? Descoperă cât de simplu poţi să faci la cuptor carnea de porc cu diverse legume.

Ingrediente

500 grame muşchiuleţ de porc;
50 grame ulei de măsline;
sare;
piper;
100 grame morcov, tocat în cubuleţe mici;
100 grame ţelină, tocată în cubuleţe mici;
100 grame sos de roşii;
ierburi aromate: oregano, busuioc, rozmarin, cimbru;
ghimbir;
usturoi.

Mod de preparare

Dificultate: medie

Muşchiuleţul se crestează cu un cuţit ascuţit şi se împănează cu feliuţe de usturoi şi ghimbir. Se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper şi amestecul de ierburi aromate şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Se scoate de la cuptor şi se lasă deoparte timp de 10 minute. În uleiul rămas se pun la călit cubuleţele de morcov şi ţelină. După 5-10 minute se adaugă sosul de rosii şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Se feliază muschiuleţul în felii de 1 cm grosime, se pune din nou la tavă cu sosul de legume deasupra şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute.

Comentarii (1)

  • gheorghe  pe 10 aug 2015, 14:58
    xs

    e foarte bun si gustos si e sinplu

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod