Cauta in 21.435 retete

Mâncărică de vită cu ciuperci

O mâncărică delicioasă, cu vită şi ciuperci, ideală dacă vrei un preparat consistent şi rafinat. Este uşor de preparat, mai ales că îl poţi pune la cuptor.

Ingrediente

750 g carne,
400 g ciuperci,
1 lingură unt ,
1 linguriţă făină,
1 păhărel vin,
1 ceaşcă cu apă,
1 linguriţă pastă de tomate,
1 ceapă mică,
sare.

Mod de preparare

Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite.
Se pun într-o cratiţă în care se călesc împreună cu o ceapă tăiată mărunt.
Se spală ciupercile şi se taie în feliuţe subţiri.
Când carnea este bine rumenită, se pun ciupercile şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce încep să piardă din umezeală.
Se adaugă linguriţa de făină şi se toarnă vinul şi apa, în care s-a amestecat o lingură de pastă de roşii.
Se potriveşte de sare, se acoperă, se pune la cuptor şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până carnea este pătrunsă bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod