Cauta in 21.308 retete

Curcan la cuptor cu bere

Dacă te-ai hotărât să găteşti curcan la cuptor cu bere, pune carnea la marinat cu o seară înainte şi vei obţine frăgezimea perfectă!

Ingrediente

- 4 pulpe
- ceapă
- usturoi
- boia dulce
- 1 ardei iute
- sare
- piper
- 4 lg ulei măsline
- cimbru
- o doză bere neagră (500 ml)

Mod de preparare

Dificultate: medie

Pune carnea de seara la marinat şi găteşte a doua zi! Curcanul are nevoie de 3- 4 ore pentru a se marina cum trebuie, însă ca să profiţi de timp, nu strică să o laşi peste noapte.

Foloseşte un vas de yena, apoi pune pulpele înţepate din loc în loc pentru a putea fi mai bine pătrunsă de marinata pe care urmează să o obţii. Este foarte important să zdrobeşti usturoiul pentru mai multă aromă, să tai ceapa rondele, să toci mărunt un ardei iute, sare, piper, cimbru şi uleiul de măsline. După ce freci puţin carnea cu toate aceste mirodenii şi legume, adăugăm în tavă berea şi lăsăm peste noapte la frigider.

A doua zi nu îţi mai rămâne altceva de făcut decât să pui carnea în tava de cuptor, iar peste să adaugi şi marinata. E nevoie să laşi la foc aproximativ o oră şi jumătate, tava fiind acoperită cu staniol. Cu jumătate de oră înainte de final, ia folia de aluminiu pentru a permite fripturii să se rumenească.

Preparatul se poate consuma cu cartofi noi de sezon, tot la cuptor şi ei!





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod