Cauta in 73.247 retete

Cea mai bună pizza fără gluten: Simplu ca... buongiorno!

Dacă ţii dietă sau ai intoleranţă la gluten, asta nu înseamnă că trebuie să-ţi pui pofta în cui; poţi să te înfrupţi dintr-o pizza fără gluten! E uşor de făcut şi la fel de gustoasă ca varianta obişnuită.

Ingrediente

200 g făină fără gluten
20 ml apă călduţă
5 g drojdie proaspătă
1 linguriţă de zahăr
1 lingură de ulei
1 linguriţă de sare
suc de roşii
150 g salam uscat
200 g mozzarella
2 linguri măsline negre

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 25 de minute · Nr. porţii: 2

Mai întâi faci aluatul, amestecând apa călduţă cu drojdia şi zahărul. Laşi 10 minute să crească, apoi pui într-un vas făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl laşi timp de o oră la cald, ca să crească. Întinde aluatul într-un blat cu formă sferică sau în forma pe care o are tava de copt.
Pune aluatul în tavă, unge-l cu suc de roşii, apoi adaugă feliile de salam uscat, mozzarella şi măslinele şi lasă la copt timp de 25 de minute. Când pizza este gata, presară deasupra câteva frunze de busuioc.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod