Cauta in 77.355 retete

Mancaruri

Pagina 9 din 56
Se spălă legumele şi ciu­percile, se taie bucăţi de mărimi asemănătoare şi se călesc în ulei 10 minute, pâ­nă când scade zeama lăsată de ciuperci. Ouăle se bat ca pentru omletă cu condimen­tele. Se pun legumele într-un vas termorezistent uns...
Clătiţi cuşcuşul cu apă ,bine.Apoi se fierbe în apă sărată respectand timpul indicat pe pachet şi se lasă la racit. Spalati toate legumele. Rosiile se taie în felii. Ardeii se taie în jumătate, scoateţi seminţele şi apoi se taie în fâşii. Taiati...
Spalati pulpele de pui, condimentati-le si puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Rumeniti-le pe ambele parti.Adaugati vinul, putina apa si puneti capacul sa fiarba la foc mic. In acest timp ardeii sunt in cuptor si se coc. Dupa ce s-au copt, ii curatati de pielita si le...
Pieptul de pui se taie fasii ,recomandabil, sau bucati mai mici.. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu usturoiul si cand devin aurii se adauga puiul. Cand sunt gata, se adauga smantana, sare, piper si Delikat. Se mai fierbe 10 minute. se serveste cu mamaliguta.
Amestecam iaurtul cu uleiul de masline si rozmarinul. Pieptul de pui il taiem cubulete, il punem intr-un bol si rasturnam marinata de iaurt peste el. Lasam sa stea la frigider pana pregatim restul ingredientelor. Ciupercile le spalam, le rupem piciorusele si le taiem in jumatate. Ideal ar fi...
Se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga spanacul maruntit si se lasa 3-4 minute sa fiarba.Orezul se fierbe separat si se adauga peste spanac. Se adauga smantana, telemeaua taiata cubulete mici, sarea , piperul si zeama de la o lamaie si se amesteca sa se omogenizeze. Se spala...
Vinetele si gogosarii se coc pe o plita incinsa, se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata de coaja , se spala se toaca marunt si se caleste in ulei. Rosiile chery se spala se toaca si se adauga peste ceapa calita. Adaugam gogosarii, la urma vinetele,se calesc impreuna...
Sparanghelul se curata bine si se fierbe in apa cu sare cam 15 minute. Peste felia de prosciuto se pune cate o felie de mozzarella, sparanghelul se condimenteaza cu sare si piper alb si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu toate feliile si se aseaza intr-un vas yena. Se presara pe deasupra cu...
Modul de preparare a retetei: Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata si prajita in ulei, oul crud, franzela muiata in lapte si stoarsa, sare, piper, verdeata si se formeaza chiftelele, care se prajesc, la foc potrivit, pe amandoua partile. Intre timp se prepara sosul. In untura fierbinte...
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii,...
Pentru inceput se spala bine midiile , curatand de toate impuritatile. Intr-o tigaie puneti la incins uleiul de masline cu ceapa tocata marunt ,o lingura de patrunjelul si 2 foi de dafin. Inainte ca ceapa sa se usuce, adaugati midiile in tigaie si gatitile pana se deschid, dupa inabusti cu...
Pentru inceput curatati rosiile de piele si de seminte , apoi taiati in bucati mici. Intr-o tigaie puneti uleiul, usturoiul si rosiile si gatiti la foc mare pentru 10 min.Dupa, adaugati maslinele si lasati pe foc inca 2 minute. Acum puneti feliile de carne in tigaie si gatitile cate 2 minute...
Incepeti reteta cu spalarea puiului si taierea lui in bucati, lasand pielea pentru a da aroma retetei. Intr-o tigaie incalzim uleiul de masline si adaugam puiul lasand sa se inroseasca pe cele 2 parti pentru 10 min. In acest punct ajungem ceapa,usturoiul,telina si morcovul tocate marunt , un...
Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline. Foile de lasagna se asaza pe o planseta si se presara peste ele branza ricotta, frunze de busuioc proaspat, se preasara nucsoara si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.Se ruleaza pana se formeaza tuburi care se pun in vasul uns cu...
Presaram ossobuco cu sare si piper, apoi le trecem prin faina. Scuturam excesul de pe ele. Prajim ossobuco in uleiul incins, pe ambele parti, pana sunt usor rumene. Le scoatem din tigaie. Adaugam untul in tigaie si apoi legumele (ceapa, telina, morcovul) taiate cubulete mici. Le calim un pic...
Se spala si se curata florile de dovlecel .Se scoate pistilul si se lasa sa se scurga de apa .Se taie rosiile felii,ardeiul fasiute si branza feliute .Se prepara un aluat din 1 pahar de sifon,oua si faina .Condimentam aluatul cu sare si piper.Punem in interiorul florilor o feliute de ardei...
Framantam un aluat din faina,drojdie ,apa ,sare si verdeturi italiene.Il lasam la dospit cca 30 de minute apoi il intindem si il ungem cu sosul de rosii. Pentru sos punem pe foc intr-un vas uleiul,pasta de toamte,adaugam 150 ml apa si verdeturi italiene.Apoi lungurita de zahar .Lasam sa...
Pe plita sau in tigaia grill coacem vinetele si dovleceii, pe care le taiem in felii de ½ cm. Ardeii grasi ii coacem la fel ca si pentru zacusca sau pentru salata bulgareasca de ardei: ii punem pe plita si ii intoarcem pe toate partile, pana sunt bine copti si negri, apoi ii curatam de...
1. Se pune făina într-un castron. Se presară deasupra drojdia şi sarea fină şi se toarnă aproximativ 4 linguri de ulei. Se amestecă totul foarte repede, apoi se adaugă gradat aproximativ 300-350ml de apă caldă (ar trebui să poţi să o atingi cu mâna). Se mixează din...
1. Pentru orez : Intr-o craticioara se pune la fiert apa,pana clocoteste,apoi se adauga orezul si se fierbe pana se inmoaie ,cam 20 min. Dupa ce s-a inmuiat orezul,craticioara se pune sub jet de apa rece ,pentru ca bobul de orez sa se spele de amidon. Se strecoara orezul cu o sita si se...