Cauta in 79.362 retete

Mancaruri

Pagina 9 din 55
Sparanghelul se curata bine si se fierbe in apa cu sare cam 15 minute. Peste felia de prosciuto se pune cate o felie de mozzarella, sparanghelul se condimenteaza cu sare si piper alb si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu toate feliile si se aseaza intr-un vas yena. Se presara pe deasupra cu...
Modul de preparare a retetei: Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata si prajita in ulei, oul crud, franzela muiata in lapte si stoarsa, sare, piper, verdeata si se formeaza chiftelele, care se prajesc, la foc potrivit, pe amandoua partile. Intre timp se prepara sosul. In untura fierbinte...
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii,...
Pentru inceput se spala bine midiile , curatand de toate impuritatile. Intr-o tigaie puneti la incins uleiul de masline cu ceapa tocata marunt ,o lingura de patrunjelul si 2 foi de dafin. Inainte ca ceapa sa se usuce, adaugati midiile in tigaie si gatitile pana se deschid, dupa inabusti cu...
Pentru inceput curatati rosiile de piele si de seminte , apoi taiati in bucati mici. Intr-o tigaie puneti uleiul, usturoiul si rosiile si gatiti la foc mare pentru 10 min.Dupa, adaugati maslinele si lasati pe foc inca 2 minute. Acum puneti feliile de carne in tigaie si gatitile cate 2 minute...
Incepeti reteta cu spalarea puiului si taierea lui in bucati, lasand pielea pentru a da aroma retetei. Intr-o tigaie incalzim uleiul de masline si adaugam puiul lasand sa se inroseasca pe cele 2 parti pentru 10 min. In acest punct ajungem ceapa,usturoiul,telina si morcovul tocate marunt , un...
Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline. Foile de lasagna se asaza pe o planseta si se presara peste ele branza ricotta, frunze de busuioc proaspat, se preasara nucsoara si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.Se ruleaza pana se formeaza tuburi care se pun in vasul uns cu...
Presaram ossobuco cu sare si piper, apoi le trecem prin faina. Scuturam excesul de pe ele. Prajim ossobuco in uleiul incins, pe ambele parti, pana sunt usor rumene. Le scoatem din tigaie. Adaugam untul in tigaie si apoi legumele (ceapa, telina, morcovul) taiate cubulete mici. Le calim un pic...
Se spala si se curata florile de dovlecel .Se scoate pistilul si se lasa sa se scurga de apa .Se taie rosiile felii,ardeiul fasiute si branza feliute .Se prepara un aluat din 1 pahar de sifon,oua si faina .Condimentam aluatul cu sare si piper.Punem in interiorul florilor o feliute de ardei...
Framantam un aluat din faina,drojdie ,apa ,sare si verdeturi italiene.Il lasam la dospit cca 30 de minute apoi il intindem si il ungem cu sosul de rosii. Pentru sos punem pe foc intr-un vas uleiul,pasta de toamte,adaugam 150 ml apa si verdeturi italiene.Apoi lungurita de zahar .Lasam sa...
Pe plita sau in tigaia grill coacem vinetele si dovleceii, pe care le taiem in felii de ½ cm. Ardeii grasi ii coacem la fel ca si pentru zacusca sau pentru salata bulgareasca de ardei: ii punem pe plita si ii intoarcem pe toate partile, pana sunt bine copti si negri, apoi ii curatam de...
1. Se pune făina într-un castron. Se presară deasupra drojdia şi sarea fină şi se toarnă aproximativ 4 linguri de ulei. Se amestecă totul foarte repede, apoi se adaugă gradat aproximativ 300-350ml de apă caldă (ar trebui să poţi să o atingi cu mâna). Se mixează din...
1. Pentru orez : Intr-o craticioara se pune la fiert apa,pana clocoteste,apoi se adauga orezul si se fierbe pana se inmoaie ,cam 20 min. Dupa ce s-a inmuiat orezul,craticioara se pune sub jet de apa rece ,pentru ca bobul de orez sa se spele de amidon. Se strecoara orezul cu o sita si se...
Se fierbe pieptul de pui crud pana devine moale. Se taie marunt si pieptul de pui fiert si pieptul de pui afumat.Se aseaza intr-o oala medie, iar peste se pun ciupercile scoase si scurse in prealabil din saramura. Se adauga piper supa gust. Se rade branza Asiago maturata peste acest amestec...
Taiem cotorul andivelor si desfacem cu grija frunzele. Le lasam pentru cateva minute in apa rece cu sare, operatiune ce are rolul de a mai reduce gustul amarui al andivelor. Le scoatem apoi din apa si le lasam sa se zvinte. Frecam ricotta cu 4 linguri de ulei de masline Migdalele le punem pe...
Se framanta aluatul adaugand faina, drojdia, uleiul, apa si un pic de zahar si sare. Se lasa la dospit 40-50 de minute. Dupa care se intinde aluatul se unge cu bulion amestecat cu condimente pentru pizza. Se presara cu salam, ciuperci, cascaval taiate, porumb sau masline si totul se unge cu...
1. Încinge uleiul într-o cratiță medie, adaugă baconul, șalotele, usturoiul și cârnații chorizo întregi. Sotează totul pe foc mediu timp de 8 minute, amestecând ocazional. 2. Adaugă orezul și amestecă-l bine cu sosul din cratiță. Toarnă peste el...
Mod de preparare foi Facem maiaua din drojdie,1 lingura faina si zahar,apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita,ferita de curent.Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care l lasam la crescut 20 minute.Intindem foaia,punem...
Incingeti cuptorul la temperatura cea mai mare. Puneti pulpa de porc dezosata si crestata pe o planseta de taiat, cu pielea in jos. Folosind un mojar, o rasnita de cafea sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul impreuna cu ardeiul iute si sarea gema, pana obtineti o...
Carnea o speli si o tai cubulete.Adaugi carnea intr-o tigaie incinsa cu ulei si o calesti picurand din cand in cand apa calda.Cand s-a calit carnea adaugi ceapa si usturoiul tocate fin,adaugi o cana de apa calda si lasi sa fiarba inabusit 20 de minute.Pui sosul de rosii,sare,piper si busuioc...