Cauta in 21.308 retete

TORTUL INDRAGOSTITILOR

Ingrediente

6 oua, 300g.zahar, 2 linguri apa, 600g.faina, 1 praf de copt, 350g.frisca dulce, 3 kiwi, 10 capsuni, 3 jumatati de piersici din compot, 500g.masa de martipan roz (din comert);

Mod de preparare

1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. 2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora. 3.Frisca se bate bine. 4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora. 5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac

Reteta trimisa de marianmihaela.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod