Cauta in 21.294 retete

Reţeta lui Jamie Oliver: Delicioasa budincă de pâine

Te-ai fi gândit vreodată că din pâine poţi să faci şi budincă. Mare bucurie pe veşnicii îndrăgostiţi de pâine şi dulciuri, de astăzi e pot mânca pe amândouă în acelaţi timp. Înainte de a explica pas cu pas cum se face acest preparat, o să mărturisesc că budinca din pâine m-a vrăjit pe veci. Nu vreau să aud de altceva în materie de dulciuri!

Ingrediente

8 felii de pâine
8 găbenuşuri
1 ou
500 ml lapte
200 g gem de caise, vişine, cireşe, nuci, etc.
140 g zahăr
coaja rasă de la o portocală
1/2 linguriţă de nucşoară
1/2 linguriţă de scorţişoară
esenţă de vanilie

Mod de preparare

Unul înmuiat se amestecă bine cu scorţioara, nucşoara şi coaja de portocală. Din această compoziţie, puţin se foloseşte la unsul tăvi în care se va face budinca, iar cu restul de ung feliile de pâine, care mai apoi se taie pe diagonală şi se aşează în vas. În următorul pas se bat oul şi gălbenuşurile cu zahărul, peste ele se toarnă laptele clocotit şi esenţa de vanilie, amestecând în continuu, iar toate acestea se toarnă, la final, peste feliile de pâine. Vasul în care am aşezat toate ingredinentele se bagă la cuptor, pentru 45 de minute, într-o oală umplută până la jumătate cu apă.

După trei sferturi de oră, pe suprafaţa budincii se toarnă gemul ales după propriul gust şi se mai lasă la cuptor încă 15 minute, până se rumeneşte bine. Înainte de a fi servită, se lasă puţin la răcit.

Comentarii (2)

  • camy  pe 29 feb 2012, 13:30
    budinca de paine

    La ingrediente lipseste untul. Deci cat unt se foloseste?

  • irina  pe 22 mar 2012, 16:05
    ???

    la fel ca si camy, unde e untul sic at trebuie. oare ne raspunde si noua cineva la intrebare :)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod