Cauta in 21.435 retete

Reţetă de sărbătoare: Tort rapid şi cremos cu pere, rom şi ciocolată

Dacă te-ai săturat de toate reţetele tradiţionale de deserturi, Eva.ro îţi propune să prepari acest tort rapid şi delicios recomandat de celebrul bucătar Gordon Ramsay.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat
150 grame de biscuiţi digestivi
50 grame de unt nesărat
2 linguri de Nutella.

Ingrediente pentru perele fierte
2 pere mari
50 grame de zahăr
100 mililitri de apă
1 baton de vanilie.

Ingrediente pentru cremă
300 grame cu cremă de brânză
125 grame de zahăr
550 mililitri cu smântână grasă
3 linguri cu rom
6-7 biscuiţi mărunţiţi (cei preferaţi de tine)
1 ciocolată albă.

Ingrediente necesare pentru decorarea tortului
ciocolată, răzuită mare
zahăr praf.

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 30 minute

Pentru a prepara blatul se mixează biscuiţii în robot, după care se amestecă cu untul şi Nutella topite împreună la microunde. Se presează amestecul într-o formă pentru tort, cu pereţii detaşabili şi se lasă la frigider până prepari crema.

Pentru a pregăti perele pentru cremă se pune apa cu zahărul la fiert şi se adaugă seminţele din batonul de vanilie. Perele se curăţă de coajă, se feliază şi se lasă 3 minute la fiert în siropul de zahăr. Apoi se scurg şi se lasă la răcit.

Pentru a face crema pentru tort se amestecă cu mixerul crema de brânză, smântâna şi zahărul. Apoi se adaugă romul, biscuiţii mărunţiţi şi perele fierte. Apoi se adaugă ciocolata albă topită şi se toarnă amestecul peste blatul din biscuiţi.

Tortul se lasă la frigider câteva ore, după care se ornează cu ciocolată şi zahăr praf.

Foto: http://www.channel4.com (Gordon Ramsay)

Comentarii (1)

  • un roman  pe  9 mar 2015, 15:21
    delicios

    acesta e primul tort pe care il fac in viata mea. A iesit delicios dar ... 1. crema nu a iesit prea consistenta asa ca la cateva minute dupa ce l-am pus pe masa a inceput sa se lase. 2. am folosit cantitati duble ca sa iasa un tort maricel, asa ca l-am facut intr-o tava mai mare, motiv pt care ciocolata alba nu a fost suficienta sa acopere intreaga suprafata. Concluzia: astept sugestii in privinta consistentei cremei de la cei experimentati intr-ale bucatariei si mai ales ale torturilor. "Audienta" la declarat DELICIOS!!!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod