Cauta in 21.308 retete

Placinta delicioasa cu iaurt

Ingrediente

Ingrediente
Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet
Iaurt
1 kg
Oua
8 buc
Zahar
300 g
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
50 g

Mod de preparare

Cred ca este una dintre cele mai reusite retete pe care le-am facut in ultimul timp - placinta este foarte moale, cu aroma placuta de vanilie si un gust asemanator cu crema de zahar ars. Se prepara super simplu si repede, cu ingrediente putine - recomand s-o faceti neaparat!
Arata exact ca si placinta cu branza de fapt cred ca poti sa juri sau sa pacalesti pe cineva ca este o placinta cu branza dulce , mai fina ceva ...
Pasi de urmat
1.Lasati foile de placinta sa se decongeleze, in acest timp preparati repede umplutura. Mai intai amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie

2.Bateti ouale cu un tel.
3.Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.
4.Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.
5.Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit.
6.Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.
7.Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.
8.Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.
9.O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min.
10.sa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea completa (daca rezistati) si o serviti cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Reteta trimisa de zuza1983.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod