Cauta in 21.308 retete

Clătite americane cu miere de albine

Clătitele americane (pancakes) sunt delicios de pufoase şi o alternativă mai rapidă la varianta noastră. În plus, dacă le mai adaugi miere de albine sau sirop de arţar obţii un desert de-a dreptul savuros.

Ingrediente


- 3 ouă
- 115 grame făină
- 80 grame zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 140 mililitri lapte
- 3 linguri de unt topit
- esenţă de vanilie sau zahăr vanilat.

 

Mod de preparare

1. Se amestecă ingredientele uscate, după care se adaugă untul topit, ouăle, laptele şi esenţa de vanilie.
2. Se amestecă până se obţine o consistenţă cremoasă.
3. Se pune în tigaie puţin unt şi se toarnă câte un polonic mic sau jumătate din unul mare de compoziţie pentru fiecare clătită.
4. Aşază clătitele una peste alta, iar pe ultima pune o bucăţică de unt ca să se topească şi toarnă miere de albine.

Poftă bună!

 

Comentarii (11)

  • petrina  pe 30 mai 2011, 18:04
    mmmm

    ce bun clatite amercane ,maine fac clatite americane...mmmmmmmmmmm

  • Andreea  pe  4 iun 2011, 22:11
    yummiiiiiiiii!

    am facut si eu dupa reteta ta, au iesit super! Nu ai mentionat cam cate tiau iesit dupa masurile astea, eu am pus totul x3, si am stat jumatate de zi sa le fac dar a meritat! Delicioase!

  • Manuela  pe 23 iun 2011, 12:07
    Pancakes

    Reteta pare interesanta si foarte delicioasa. Vreau sa incerc acesta reteta cat de curand, deoarece pare atat de apetisant. Thanks de reteta. Pwp, Manu

  • thx  pe  2 iul 2011, 13:54
    clatitele americane

    Arata tare bine clatitele americane ....sigur voi face si eu..dar mai intaiu sa o convung pe sora mea...ca ea are de gand azi sa faca negrese si eu vreau azi aceste clatite..ca arata super..multumesc mulllllllllllllt de reteta...Pe curand

  • cris bia  pe 13 iul 2011, 17:19
    imi plac mult de tot clatitele ,,,as mananca non stop

    nu prea ma pricep la facut prajituri ,,,dar sunt hotarata sa incept sa invat ...am sa incep cu niste ...CLATITE AMERICANE

  • andrei  pe 19 aug 2011, 16:31
    yammmmmmmmmmmm!

    super bune incercati cu finetti yamii

  • Mada  pe 31 aug 2011, 22:30
    pancakes

    Am facut reteta ta si mi-au iesit 11 clatite punand cate jumatate de polonic. Evident nu au crescut ca in poza dar la gust au fost excelente :) O sa incerc maine dimineata sa maresc cantitatile poate reusesc sa fac mai multe..Multumesc de reteta, e foarte simplu de preparat. :)

  • andreea  pe 23 oct 2011, 00:59
    superbe clatite

    am sa precizez scurt:)ora 12 noaptea, as manca ceva dulce:)am cautat o reteta simpla si am dat de clatite americane.......o reteta simpla si usor de facut...au iesit niste clatite belea.multumesc doamnelor care au timp sa posteze retete pentru cei pofticiosi..

  • Richard  pe 25 oct 2011, 13:28
    clatite

    am adaugat prima data cand am facut jumatate din cantitatea propusa lapte si jumatate iaurt . au iesit super . multumesc de reteta

  • miky si ana  pe 12 ian 2012, 18:01
    =p~

    multumim pt reteta ! ;x au iesit foarte bune. prima data,cand am vazut compozitia finala credeam ca o sa iasa max. 3 clatite =]..dar peurma am vazut ca ies mai multe..:› si desi am vrut sa mananc mai multe..nu am putut sa mananc mai mult de doua :"›.

  • BubulinaGospodina  pe  7 iul 2016, 13:55
    Frumix

    Mmmmmm...De cand eram eu mica si ma uitam la desene vedeam clatite ameicane si vroiam si eu, dar nu intelegeam cum de sunt asa mari si pufoase. Ce bune sunt!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod