Cauta in 77.444 retete

Desert

Pagina 8 din 60
Pentru blat: 250 g faina 1 praf de sare 200 g margarina unirea (60% grasime) 1 ou 2 lingurite zeama de lamaie 2 linguri apa ulei si faina pentru tapetarea tavii Pentru umplutura: 250 ml (eu am folosit smantana de casa) 170 g zahar 1 plic de zahar vanilat 3 linguri faina 1 ou 1 galbenus 1 praf...
Ouale le-am batut cu un praf de sare si zaharul vanilat apoi am adaugat laptele ,apa minerala,uleiul si faina cernuta,amestecand continuu. Am obtinut o compozitie densa, nu foarte groasa , ceva mai subtire decat smantana . Le-am prajit in tigaia speciala de clatite ( care nu lipeste ) , le-am...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adaga zaharul si se bate pana la dizolvarea cristalelor de zahar. Se adauga galbenusurile, laptele si faina. La sfarsit esenta si bicarbonatul. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se pun cubulete...
Făina se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr, apoi se adaugă treptat și jumătate din cantitatea de lapte. A doua jumătate din cantitatea de lapte se pune la fiert. Când clocotește, se adaugă a doua jumătate din cantitatea de zahăr și amestecul de făina, zahăr și...
1. Se trece branza prin sita, se bate frisca cu zaharul vanilinat si se amesteca. 2. Se taie bananele putin oblic, se stropesc cu zeama de lamiae. 3. Se pun zaharul si 8 linguri apa rece intr-o cratita si se caramelizeaza un maroniu deschis. 4. Se adauga in caramel bananele, toate bucatile...
Mod de preparare: Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila,pana incepe sa fiarba.Luam cratita de pe foc,adaugam vanilia si lasam asa. Intre timp,intr-un bol mare,frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si...
CUM PREPARĂM BLATUL : Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bat. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom. Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi 100 g de zahăr, până obţinem o cremă spumoasă. Separat se bat...
Laptele se pune la fiert intr-o cratita, cand da in clocot sa pun cele 200 g fidellini usor, in ploie pentru a nu se lipi una de alta. Se amesteca cu grija si se fierbe 5 min. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si si praful de nuscoara in momentul in care se opreste focul. Feirbinte se pune...
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.Se bate frisca. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura...
Incepeti reteta prin spalarea si taierea capsunilor. Apoi lasati-le pentru o jumatate de ora impreuna cu 2 linguri de zahar, sucul de la lamaie si 2 linguri de apa. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare . Galbenusurile se bat cu zaharul si se amesteca cu branza...
Mod de preparare Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Taiem capsunile cubulete si le adaugam . Tapetam forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pana...
Taiem perele in sferturi. Facem o scobitura in fiecare.Perele trebuie sa fie coapte dar tari . Punem ghimbirul confiat la inmuiat in 50 ml apa fiarta. Siropul obtinut il amestecam cu 1 lingura miere. Glazuram cu el perele . Le punem pe grillul incins , cate un minut pe fiecare parte....
Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc...
Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce .Punem pe foc doar pana se dizolva de tot ciocolata, Puteti pune orice fel de ciocolata va place. Amestecam laptele cu compozitia de ciocolata.Daca doriti mai dulce puteti adauga putin zahar, eu...
1. Desfa drojdia uscata in doua-trei linguri cu lapte cald si amestec-o cu o lingurita cu faina, lasand-o apoi sa creasca 20-30 de minute intr-un loc cald. 2. Amesteca in faina proaspta cernuta drojdia preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale. Framanta aluatul pana...
Dizolvam drojdia in 50 ml apa usor calduta si amestecam cu faina pana obtinem o biluta compacta pe care o crestam cu cutitul. O scufundam intr-un vas cu cca 600-800 ml apa calduta si asteptam cca 15 minute pana se umfla si iese la suprafata. Intre timp punem intr-un vas faina, facem la mijloc...
Se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Se adauga Mascarpone (eu am prins o oferta la Real- 2 cutii la pret de una), apoi albusurile batute spuma. Se amesteca lichiorul in cafea, - eu nu am avut, dar am pus sirop Amaretto 3-4 lg si am facut doua...
Crema de oua: intr-un vas punem galbenusurile oualor, zaharul tos si romul. Il asezam pe o oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute daca faceti operatia manual. Puteti insa sa folositi si un mixer. Cand...
Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca.Omogenizam. Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca putin...
se bat 400g zahar cu 4oua si 400g unt si se adauga faina pana ajunge ca aluatul de biscuiti, ca si consistenta; se intinde o foaie, se pune in tava,se unge cu dulceata de portocale, iar deasupra se pun fasii de aluat; se coace 30min la foc mediu