Cauta in 77.226 retete

Desert

Pagina 10 din 60
1. Topeşte untul pe foc mic, dar nu-l lăsa să fiarbă. Pune-l deoparte, ca să se răcorească. 2. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până devine o compoziţie spumoasă. Adaugă untul răcorit, brânza de vaci bine scursă şi sfărâmată,...
Faina se cerne de 3 ori cu cateva ore inainte de preparare. Cozonacul va fi mai pufos daca cernem faina asa. Untul se va scoate la temperatura camerei cu o ora inainte de folosire. Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat...
Prepararea blatului: Se bat albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul. Faina o amestecam cu cacao si cu praful de copt si apoi punem cate o lingura in...
Cat blatul este la cuptor vom face crema. Ciocolata am facuto bucatele mici,frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele ,se amesteca pana se omogenizeaza .O mai pun cateva minute pe foc amestecand incontinuu ,apoi o dau deoparte...
Dizolvam drojdia intr-un castron cu o cana de lapte dulce cald si doua linguri de faina . Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul. Separat intr-un castron se bat 6 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Adaugam 2 cani de lapte...
- gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece; - cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata; - le asezam intr-un cofrag fiindca au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte; - crema de mascarpone o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de...
Untul se lasa la temperatura camerei pentru a se inmuia dupa care se freaca bine pana se albeste si devine cremos. Se adauga zaharul pudra amestecand continuu, apoi laptele praf, 150 g nuca de cocos si foile de napolitana sfaramata marunt. Compozitia astfel obtinuta se lasa la frigider timp...
Se amesteca faina, zaharul, praful de sare si margarina pana obtinem un aluat pe care il sfaramam in mana (firimituri) si-l tinem la rece 30 minute. Merele curatate de coaja si cotoare si taiate cubulete, le punem intr-un vas yena uns cu margarina. Peste mere si zmeura si mure punem aluatul...
Pentru inceput rezervam doua cesti. Una cu lapte caldut cealalta cu lapte fierbinte. In cea cu lapte caldut adaugam zahar si desfacem pliculetul de drojdie, iar in cea cu lapte fierbinte adaugam cateva linguri de faina, mestecand evident pana cand totul se incorporeaza.Dupa ce s-a racorit ,...
Mod de preparare blat: Batem ouale intregi cu zaharul timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao,cernuta,putin cate putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma cu diametrul de 28 cm,tapetata cu hartie...
Se amesteca crema cu 750 ml lapte rece,conform instructiunilor de pe plic.Se pune intre foi.Se orneaza in functie de imaginatie.Se da la rece,se serveste dupa cel putin 3 ore.
se amesteca 2 oua cu jumatate de cana de zahar, se adauga smantana, faina si praful de copt si se amesteca. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Branza se amesteca cu 2 oua, jumatate de cana de zahar si gris (optional se pot pune stafide) dupa care se toarna...
Rupe tableta de ciocolata de 150 de grame in bucatele, si pune-o intr-un vas la bain-marie sa se topeasca incet. - Pune untul moale, adauga zaharul pudra, si semintele din batonul de vanilie. Amesteca cu mixerul, si adauga, pe rand, alternativ, ciocolata topita si cate un galbenusi de ou,...
Maia: Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Intr-un bol se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut si apoi se rastoarna in adancitura. Incet- incet se ia faina de pe marginea vasului si se amesteca cu laptele din mijloc pana se obtine in interior o compozitie de...
Coji:se pun pe foc apa si uleiul pana dau in clocot.se adauga faina si se da jos de pe foc.se amesteca pana se inglobeaza toata faina.se lasa la racit,apoi se adauga ouale,unul cate unul.se pun in tava la copt cu forma sau cu lingura. Crema:se pregateste budinca,conform instructiunilor de pe...
Gelatina se pune la inmuiat cu compotul sau laptele dupa care se pune la foc f f mic.Frisca se bate spuma cu cele 2 linguri de smantana.Branza se amesteca cu zaharul si mirodeniileGelatina calduta se toarna peste branza si totul se amesteca cu frisca.Se tapeteaza o cratita cu folie de plastic...
Se inmoaie drojdia cu puţin lapte călduţ (să nu fie fierbinte, deoarece se opăreşte drojdia şi nu mai creşte aluatul) şi o bucăţică de zahăr. Separat se opăresc 3 linguri de făină cu puţin lapte clocotit, amestecand bine ca să nu se facă cocoloaşe. Cand s-a răcorit...
Alegeti mere zemoase si sanatoase. Le curatati de coaja si scobiti miezul de seminte, facand loc pentru umplutura de nuci. In forma de tort sau cratita ungeti cu unt si puneti hartie de copt. Asezati merele si le umpleti cu nuci caramelizate in putin zahar, iar deasupra asezati cate o visina...
Prepara Iepurasi cu cocos, o reteta de Pasti pentru copii. Posteaza si tu retete culinare, retete cu ppoze aici! Biscuitii ii sfaramitam si ii punem intr-un vas. Eu i-am bagat la robot. Macinam nuca sau alunele. adaugam nucile si cacao peste biscuiti. Fierbem laptele impreuna cu untul,...
Primul aluat: Amestecam intr-un vas micut, drojdia dizolvata in lapte (daca folosim drojdie uscata o amestecam cu faina fara sa o dizolvam), faina si 1 lingurita de miere. Lasam aluatul la dospit 30 minute, intr-un loc caldut ferit de curenti de aer,Al doilea aluat: adaugam peste primul...