Cauta in 21.294 retete

Placinta cu varza,branza sau gem

Ingrediente

- 750g de faina
- 150ml lapte
- 2 oua
- un cubulet de drojdie
- 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Facem o gaura in mijlocul fainei si punem acolo drojdia maruntita, peste care turnam cativa stropi de lapte caldut. ATENTIE: LAPTELE TREBUIE SA FIE DOAR CALDUT (MULS) PT CA DACA ESTE PREA FIERBINTE, NU MAI CRESTE DROJDIA!!! Se amesteca bine, totul in gropita, si se lasa asa, cca 15 minute. Apoi cand dospeste, respectiv creste in dimensiune, asa cum se vede bine in poza, adaugam ouale, zaharul si restul de lapte.
Acestea fiind spuse, framantam energic un aluat… cam e ceva de framantat, dar asa cum m-a invatat Buni, e mai bine sa framanti cu o singura mana, si tinand pumnul strans. Cand aluatul devine atat de omogen incat se desprinde aproape in totalitate de pe marginile vasului, este momentul sa-l lasam sa se odihneasca, respectiv la dospit vreo 30-40 de minute. Cand se satura de stat, respectiv creste atat incat e mai mai sa iasa peste vas, este momentul sa incepem operatiunea “Placinta”.
Se ia o lingura mare de aluat, se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa in prealabil unsa cu ulei. Apoi se aseaza in mijloc varza calita si amestecata cu piper, dulceata sau branza, in functie de preferinte. Se aduna colturile placintei, se face un pliculet pe care il intindem din nou cu sucitorul, cu mare atentie insa, sa nu subtiem peretii prea tare si sa iasa umplutura. Cand si operatiunea plicul este dusa la bun sfarsit, se trece la prajitul placintei.
tiu ca reteta poate parea complicata, sincera sa fiu pe mine ma speria ideea asta de dospeala, de lasat aluatul sa se odihneasca si alti termeni a caror adevarata insemnatate nu o cunosc decat gospodinele cu har si renume =)) Cu toate astea, ies niste placinte minunate. Deci… ia, neamule, placinte!!!

Reteta trimisa de mazilucata.

Comentarii (1)

  • florex  pe 30 iul 2014, 06:11
    Gresit ceva !?

    Voi spuneti..,,Se amesteca bine, totul in gropita, si se lasa asa, cca 15 minute. Apoi cand dospeste, respectiv creste in dimensiune, asa cum se vede bine in poza, adaugam ouale, zaharul si restul de lapte,, Ce sa mai ramana daca ziceti ca s-a pus totul !!!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod