Cauta in 79.900 retete

Piftie tradiţională românească

Nu poţi simţi iarna aşa cum trebuie dacă nu găteşti piftie românească. Descoperă aici reţeta tradiţională!

Ingrediente

- 1/2 căpăţână de porc
- 300 g şorici
- 1 picior porc (partea inferioară)
- 300 pulpă porc
- 10 l apă
- 5 căpăţâni de usturoi
- sare

Mod de preparare

Dificultate: medie

Se pune la fiert şoriciul, căpăţâna şi piciorul de porc. Când sunt aproape gata se adaugă şi carnea şi se lasă până se fierb bine şi zeama devine gelatinoasă. Apoi se pune usturoiul pisat şi sare după gust. Se scoate carnea în vase, distribuită în mod egal, având grijă să nu rămână oase. Se mai pot adăuga şi legume fierte (morcovi, frunze de ţelină etc) după preferinţe.

Se strecoară zeama rămasă şi se toarnă peste carnea aşezată în vase, minim cât să o acopere.

Se lasă la răcit până se încheagă şi devine tare.

Poftă bună!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod