Cauta in 68.077 retete

Aperitive

Pagina 9 din 21
Se amesteca bine, margarina scoasa din timp din frigider, cu oul iar apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecam bine toate ingredientele ,asa incat v-a deveni un aluat omogenea si neted. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, se pune in frigider ,1 ora....
Se bat 7 oua cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul scurs. se unge o tava cu peretii mai inalti cu ulei si se aseaza 4 foi de placinta unse intre ele cu ulei sau unt topit.Se toarna un strat de umplutura cam 2 cm., se presra stafide , apoi se aseaza 3 foi unse intre ele, si se alterneaza...
se freaca zaharul cu 3 oua, sarea, apoi se pune praful de copt si faina. se face o foaie peste care se pune brinya frecata cu oul si mararul. se da la cuptor cca 25 minute
Drojdia se pune la dospit timp de 5 minute cu laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, drojdia cu laptele si apoi faina. Se framanta bine si se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se umple cu nuca, mac, mere sau branza. Se ruleaza si se pune in tava unsa sau...
Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute. Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai...
1 ALUATUL: in faina cernuta se pun otetul, apa si margarina moale. Se framanta bine 10 minute.Se pune aluatul in frigider invelit intr-o folie de plastic. Aluatul se prepara din ajun si se coace a doua zi.Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi cat tava. Se unge tava si se presara bine...
Aluatul se va pregăti cu o zi înainte, pentru că trebuie să stea cel puţin 8 ore la frigider. Într-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat și se amestecă până când se obţine un aluat compact, care nu se lipește de mâini. Se învelește...
Aluatul se prepara astfel: Se topeste margarina si se lasa putin la racit. Se pregateste maiaua din drojdie, sare si putina faina; se amesteca cele doua comonente, se adauga oul si iaurtul si se framanta adaugand faina pana se obtine un aluat consistent. Umplutura: pieptul de curcan...
Intr-un lighean se cerne faina,se adauga,1lingurita.de sare,un ou si laptele batut (pe care l-am dezmortit putin pe foc, am diluat drojdia in el si l-am lasat la crescut 5min).Toate acestea se framanta bine,daca e prea tare mai adaugam apa dezmortita(nu fierbinte ca distruge drojdia),daca e...
Cele 10 oua se sparg intr-un castron cu o cana de apa rece si se bat cu mixerul. Se pune faina intr-un castron,se stinge amoniacul cu un pic de otet (o lingurita de amoniac) se face o gropita in mijlocul fainii se adauga amoniacul,cescuta de ulei,si se omogenizeaza cu apa calduta,se formeaza...
Sosul: Se topeste untul la foc mic si se adauga faina, amestecand mereu. Se stinge adaugand treptat laptele fierbinte si amestecand continuu. Se ia de pe foc si se pune sare, piper. Se raceste putin si se pune treptat smantana, pentru a nu se taia. Umplutura de ciuperci: Tocam ceapa si o...
Intru oala punem faina cantitatea depinde cat vrem sa facem punem galbenele de oua, sare dupa gust, coaia rase de lamaie si acestea dupa gust, si punem ulei dar cel mult 0,8ml, Totul tare bine amestecam cu lapte.Cand vedem ca este bine amestecate punem si stafida dupa prfeferinte mai...
Preincalzim cuptorul la 200°C. Incingem uleiul intr-o tigaie, apoi punem prazul si cartofii. Calim10 min, punem baconul si mai prajm 5 min. Scoatem si dam deoparte amestecul. Punem macroul afumat in tigaie, adaugam laptele si frunzele de dafin, lasam sa dea in clocot si fierbem la...
Se iau 4 tavite cu diametrul de 15 cm, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza cate o felie si jumatate de bacon in fiecare tavita astfel incat sa ramana putin in afara tavii (in acest fel va deveni usor crocant). Intr-un bol se bat cele 6 oua pana isi schimba usor culoarea,...
Inainte de incepe, untura trebuie sa fi stat in jur de 30 minute la congelator. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea. Se adauga untura rece si se amesteca rapid, pentru a nu-i da voie sa se incalzeasca si sa se topeasca prea mult. Compozitia ar trebui sa...
In timp ce incalziti cuptorul, spalati si scurgeti spanacul, tocati-l marunt si presarati putina sare. Il lasati putin apoi il scurgeti de apa. Amestecaţi ouăle, brânza rasă şi smântâna şi le puneti peste spanac. Ungeţi o tavă cu putin ulei (sau unt), luaţi...
- painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici; - taiem mozzarella felii subtiri; - spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare; -...
Se framanta un aluat de paine din faina, sare, dojdie si apa calduta si se lasa la dospit. Pentru umplutura de primavara se toaca verziturile si se calesc putin in ulei, apoi se lasa la racit.Cand s-au racit se amesteca cu smantana, sare. Pentru umplutura de vara se calesc in ulei...
1. Se pregăteşte carnea de vită, se toacă în robot şi se căleşte în uleiul de măsline. 2. Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin şi se scade la foc potrivit. Spre final, se condimentează cu sare, piper şi salvie uscată. 3. Pasta de măsline se pune...
Se pune faina intr-un vas si se amesteca foarte bine cu margarina.Se adauga ouale, unul cate unul, praful de copt, zaharul, esenta, coaja de lamaie, sare si se framanta bine.Se lasa la rece 2-3 ore. Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul si...