Cauta in 79.362 retete

Aperitive

Pagina 8 din 20
Am folosit foietaj cumparat, din acela congelat. Cel cumparat este foarte bun. Se pune la dezghetat foietajul. Sunca se taiefelii si cascavalul se da prin razatoare. Se pune carcavalul ras pe foaia de foietaj, se aseaza sunca taiata felii,maslinele gogosarul taiat cubulete,patrunjel si dupa...
Se toaca marunt ceapa, ardeiul, sunca si patrunjelul. Se bat ouale, se adauga legumele, sunca, branza topita taiata cubulete si faina, apoi se toarna in forme pentru briose.Se lasa la cuptor pentru 20-25 minute.
Toata lumea stie ca un minunat cadou de ziua indragostitilor este un mic dejun consistent. Nu trebuie decat sa avem imaginatie si cu gandul la persoana iubita o sa ne iasa tot ce ne dorim. Incepem cu crenvursti care ii taiem pe jumatate si ii prindem cu scobitoare astfel incat sa fie forma o...
Eu am facut 2 aperitive ,"arici teposi",pentru a infinge betisoarele de bambus am folosit ananas ca e frumos ca decor,puteti folosi si portocala mai mare sau pepene galben .. Spalati legumele si fructele ,taiati cuburi mai mari sau rondele ,de exemplu castravetii rondele cu...
Se curata dovleacul si se da pe razatoare. Se presara putina sare pe el si se lasa cam 10 de minute, apoi se stoarce bine si se aseaza intr-un castron mai mare. Adaugi sunca taiata cubulete mici, si branzeturile maruntite fin. Pui morcovii dati pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul tocate...
Framanti un aluat faramicios din faina, sare si untul taiat cubulete. Adaugati treptat putina apa rece si framantati bine pana cand obtineti o compozitie de aluat omogena si consistenta, pe care o inveliti in folie alimentara si o pune-ti la frigider circa 30 de minute. Taiati carnatii...
Din faina ,apa,drojdie,zahar,sarea si uleiul se framanta un aluat care apoi se va pune la caldura intr-un vas acoperit cu un prosop,atentie nu caldura excesiva aproximativ 30 min.Intre timp se curata ceapa,se taie rondele,baconul daca nu este taiat se taie si el foarte mic,apoi se pune un pic...
Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia. Intr-o...
Trebuie pregatita mai intai umplutura de carne. Ceapa se caleste usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras. Se lasa sa se rumeneasca dupa care se adauga carnea si condimentele. Amestecati constant, iar dupa ce e gata lasati sa se raceasca putin. Intr-o tava unsa se...
Intr-o cratiţă se pune uleiul , ceapa tăiată mărunt,se adaugă carnea şi se călesc câteva minute. Se adaugaă si ciupercile din borcan care au fost scurse si se călesc impreună. Eu am dat prin maşina de tocat gălbiorii. Se ia cratiţa deoparte şi se condimentează dupa...
Se amesteca bine, margarina scoasa din timp din frigider, cu oul iar apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecam bine toate ingredientele ,asa incat v-a deveni un aluat omogenea si neted. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, se pune in frigider ,1 ora....
Se bat 7 oua cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul scurs. se unge o tava cu peretii mai inalti cu ulei si se aseaza 4 foi de placinta unse intre ele cu ulei sau unt topit.Se toarna un strat de umplutura cam 2 cm., se presra stafide , apoi se aseaza 3 foi unse intre ele, si se alterneaza...
se freaca zaharul cu 3 oua, sarea, apoi se pune praful de copt si faina. se face o foaie peste care se pune brinya frecata cu oul si mararul. se da la cuptor cca 25 minute
Drojdia se pune la dospit timp de 5 minute cu laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, drojdia cu laptele si apoi faina. Se framanta bine si se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se umple cu nuca, mac, mere sau branza. Se ruleaza si se pune in tava unsa sau...
Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute. Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai...
1 ALUATUL: in faina cernuta se pun otetul, apa si margarina moale. Se framanta bine 10 minute.Se pune aluatul in frigider invelit intr-o folie de plastic. Aluatul se prepara din ajun si se coace a doua zi.Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi cat tava. Se unge tava si se presara bine...
Aluatul se va pregăti cu o zi înainte, pentru că trebuie să stea cel puţin 8 ore la frigider. Într-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat și se amestecă până când se obţine un aluat compact, care nu se lipește de mâini. Se învelește...
Aluatul se prepara astfel: Se topeste margarina si se lasa putin la racit. Se pregateste maiaua din drojdie, sare si putina faina; se amesteca cele doua comonente, se adauga oul si iaurtul si se framanta adaugand faina pana se obtine un aluat consistent. Umplutura: pieptul de curcan...
Intr-un lighean se cerne faina,se adauga,1lingurita.de sare,un ou si laptele batut (pe care l-am dezmortit putin pe foc, am diluat drojdia in el si l-am lasat la crescut 5min).Toate acestea se framanta bine,daca e prea tare mai adaugam apa dezmortita(nu fierbinte ca distruge drojdia),daca e...
Cele 10 oua se sparg intr-un castron cu o cana de apa rece si se bat cu mixerul. Se pune faina intr-un castron,se stinge amoniacul cu un pic de otet (o lingurita de amoniac) se face o gropita in mijlocul fainii se adauga amoniacul,cescuta de ulei,si se omogenizeaza cu apa calduta,se formeaza...