Cauta in 67.037 retete

Aperitive

Pagina 4 din 21
1 Spalati si curatati ciupercile - le scoateti coditele si le puneti separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei. 2 Ceapa, ardeiul si gogosarul se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete marunte si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri...
Pune intr-un castron uleiul de masline, otetul, usturoiul, sarea, zaharul si piperul. Amesteca bine. Inveleste fiecare felie de pepene in cate o felie de prosciutto, apoi aseaza-le peste frunzele de salata. Ai grija ca salata sa fie bine spalata si bine uscata. Stropeste totul cu dressingul...
se amesteca cu lapte sau iaurt, 250-300 ml, iar dupa gust se pot adauga fructe ( stafide, capsuni, caise, zmeura, fragi, cirese, banane, piersici, ananas, fructe de padure asortate, smochine, etc.). Fulgii de cereale se pot consuma si ca atare, fara adaos de fructe.
Se taie rosiile pe jumate, se curata si se umplu cu o compozitie formata din orez fiert si ton in suc propriu. Se servesc reci, cu salata creata si smantana!
Amestecam iaurtul cu uleiul de masline si rozmarinul. Pieptul de pui il taiem cubulete, il punem intr-un bol si rasturnam marinata de iaurt peste el. Lasam sa stea la frigider pana pregatim restul ingredientelor. Ciupercile le spalam, le rupem piciorusele si le taiem in jumatate. Ideal ar fi...
Spalati rosiile si taiati in cunulete. Amestecati intr-un castron rosiile cu sare , ulei de masline , busuioc si lasati 2-3 minute sa prinda aroma. Intre timp, feliile de paine se prajesc pe un gratar sau la cuptor. Dupa ce sau prajit feliile , pe amandoua parti, condimentati cu rosiile....
Taiati pepenele in felii si curatatil de coaja. Serviti cu feliile de prosciutto infasurate pe feliile de pepene Este un aperitiv rapid si racoros pe caldurile verii.
1. Se pune făina într-un castron. Se presară deasupra drojdia şi sarea fină şi se toarnă aproximativ 4 linguri de ulei. Se amestecă totul foarte repede, apoi se adaugă gradat aproximativ 300-350ml de apă caldă (ar trebui să poţi să o atingi cu mâna). Se mixează din...
Mod de preparare foi Facem maiaua din drojdie,1 lingura faina si zahar,apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita,ferita de curent.Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care l lasam la crescut 20 minute.Intindem foaia,punem...
Se prajesc feliile de paine.Se ung cu ulei de masline dupa care se pun bucati de rosii,felii de masline si se rade telemea.Se condimenteaza cu sare si piper,se decoreaza cu patrunjel.
Se feliaza ,se pune pe o farfurie si se consuma cu paine prajita
Se taie sunca cubulete si ciupercile felii. Se bat ouale, se adauga praful de copt, faina si iaurtul, apoi uleiul. Se incorporeaza bulionul si se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena. Pe urma se adauga condimentele, ciupercile, sunca si cascavalul ras (pastrati un pic pentru a...
Taie rosiile bucati marisoare.Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat,otetul de vin rosu,uleiul de masline si putina sare si piper .Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca circa 5 minute. Prajeste feliile de ciabatta pe ambele parti ,apoi freaca-le pe o parte cu...
Feliile de paine se usuca in cuptor 5 minute. Intre timp se curata rosia de coaja si se taie cubulete. Usturoiul se toaca foarte fin si se amesteca 1-2 linguri de ulei de masline. Se pun rosiile taiate si se amesteca. Feliile de paine se pun pe o farfurie, se intinde un strat de rosii si se...
Masline negre: - Se amesteca maslinele cu uleiul pana cand se obtine o pasta fina. Se pastreaza intr-un borcan cu capac in frigider timp de 6 saptamani. Se serveste la temperatura camerei cu paine prajita italiana. Masline verzi: - Se scurg maslinele si se combina cu restul ingredientelor...
Se curata miezul de avocado cu o lingurita apoi il mixam impreuna cu busuiocul,2linguri de ulei de masline si cu sucul de la o lamaie verde.Potrivim de sare dupa gust.Taiem mai marunt morcovii si-i punem la fiert.Ii lasam sa se raceasca.Morcovii si pastaile de fasole scurse bine le amestecam...
Ceapa si prazul le taiem feliute, ardeiul il curatam de seminte si-l taiem in cuburi. Patrunjelul il maruntim. Ciupercile le taiem in bucati maricele, la fel procedam si cu pieptul de pui, fara piele si os, fiert si racit, inainte. Intr-un bol, batem putin ouale, cu o furculita. Punem uleiul...
In cazul in care dispuneti de un robot taiati in bucati mari toate ingredientele de mai sus si bagati-le la mixat sau, daca nu aveti un robot, le puteti da prin masina de tocat. In compozitie adaugati si 2 linguri smantana restul se pastreaza pentru uns checul inainte de coacere.Tapetati o...
Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare. Intr-un vas de plastic, amestecam ouale cu uleiul si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt (e bine sa cernem intotdeuan faina amestecata cu praful de copt ca sa fim siguri ca nu ne trezim cu vreun bulgaras de praf de copt in...
Ouale fierte se curata de coaja, se taie pe jumatate si li se indeparteaza galbenusurile. Ciupercile si ceapa se toaca foarte fin si se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Dupa ce se racesc se amesteca cu smantana, maioneza, mustar, patrunjel tocat fin, sare si piper. In functie de...