Cauta in 75.914 retete

Aperitive

Pagina 10 din 21
Mod de preparare placinta cu carne si piure de cartofi Piure: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se paseaza. Se adauga untul, galbenusurile, sare, piper, putin...
Se amesteca faina cu praful de copt si untul pana devine un aluat nisipos. se dauga apa si sarea si cand se formeaza un aluat usor de manevrat se da la frigider pentru 30 min invelit intr/o folie. S pun 2 inguri de ulei in tigaie si se pune ceapa taiata marunt, cartoful taiat cubulete mic,...
Se amesteca toate ingredientele -pentru umplutura. Se ung foile, una cate una cu ulei, se aseaza jumatate din ele pe fundul tavii, se pune umplutura si restul de foi, si se da la cuptor pentru 40 min. Pofta buna!
Calim ceapa tocata in unt si adaugam apoi spanacul bine scurs. Adaugam branza rasa, ouale si mararul tocat marunt si amestecam.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt asezam un rand de foi, ungem cu galbenus batut cu doua linguri lapte, punem apoi un strat de compozitie, iar...
Totrellini se fierb conform instructiunilor. In timp ce fierbeti tortellini, preparati sosul astfel: ciupercile, usturoiul si baconul se toaca marunt si se pajesc in putin ulei. Dupa ce scade apa din ciuperci se trage de pe fac se adauga galbenusurile batute cu smantana,mararul tocat marunt,...
Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui...
Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa la calit (eu pun de la inceput cu ulei si un fir de apa). Cand s-a inmuiat, punem si maslinele, apoi sare si piper dupa gust. Adaugam foarte...
Legumele se fierb 5 minute in apa ușor sărată. Se scurg. Ouăle se bat cca.5 minute, se incorporează iaurtul, brânza rasa, uleiul. Se omogenizează. Se adaugă legumele scurse, eventual sare și praful de copt. Faina cernuta se adaugă treptat astfel ca aluatul obținut sa fie...
Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul . Intre timp se curata si se fierb cartofii si se caleste varzataiata marunt( dupa ce a fost tinuta in apa la...
1. Spanacul spalat bine se pune sa fiarba in apa cu sare, sunca se taie cubuletesi se pune intr-un bol, iar parmezanul se da pe razatoare si se pune peste sunca. 2. Se bat bine ouale cu sare si se amesteca cu branza de vaci, sunca si parmezanul. 3. Se amesteca bine toate ingredientele...
1. Spanacul spalat bine se pune sa fiarba in apa cu sare, sunca se taie cubulete si se pune intr-un bol iar parmezanul se da pe razatoare si se pune peste sunca. 2. Se bat bine ouale cu sare si se amesteca cu branza de vaci, sunca si parmezanul. 3. Se amesteca bine toate ingredientele...
Desfaci drojdia cu apa, amesteci cu sare si faina. Framanti totul pana obtii un aluat nu prea moale. Se pune la dospit la un loc caldut aprox 1 ora. Umplutura: se curata si se pun la fiert cartofii, apoi se strecor si sunt trecuti prin sita. Dupa ce s-au racorit, amesteci bine cu mararul,...
Aluatul se aseaza intr-o tava de tarta sau pur si simplu o tava rotunda. Nu este necesar sa ungem tava, foietajul are suficienta grasime in el. Ouale intregi se bat cu smantana si telemeaua rasa. Se adauga si putin piper, alb de preferinta, se omogenizeaza compozitia si se toarna peste...
Intr-un castron ,se amesteca urda coaja de lamaie caperelehreanul ,mararul si ceapa si se adauga si pestele afumat.Intinde pe o suprafata pudrata cu faina un pachet cu foi de placinta,astfel incat sa rezulte un dreptunghi mai mare ca cca 5cm decat fileul de peste,si cu o grosime de cca...
Intr-un bol,margarina(care a fost scoasa din frigider cava mai devreme si este moale),se amesteca cu un ou,150 g smantana,otetul,un varf de cutit de sare si faina.Se amesteca bine,pana compozitia devine omogena si aluatul rezultat ,se tine la frigider timp de o ora.Intre timp,intr-o tigaie,se...
Mod de preparare: Se curata loboda, se spala si se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu ceapa verde. Intr-o tigaie se pune untul , se distuie ceapa si apoi se adauga loboda. Se lasa pe foc pana scade apa lasata, se adauga branza sfaramata si se amesteca bine. Cand s-a racit compozitia...
Facem o gaura in mijlocul fainei si punem acolo drojdia maruntita, peste care turnam cativa stropi de lapte caldut. ATENTIE: LAPTELE TREBUIE SA FIE DOAR CALDUT (MULS) PT CA DACA ESTE PREA FIERBINTE, NU MAI CRESTE DROJDIA!!! Se amesteca bine, totul in gropita, si se lasa asa, cca 15 minute....
Mod de preparare: Se curata loboda, se spala si se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu ceapa verde. Intr-o tigaie se pune untul , se distuie ceapa si apoi se adauga loboda. Se lasa pe foc pana scade apa lasata, se adauga branza sfaramata si se amesteca bine. Cand s-a racit compozitia...
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald. Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii....
1. Se pune apa într-o cratiţă, se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă 8 ouă. Se fierb constant 6 minute. Se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se curăţă de coajă cu grijă, pentru că gălbenuşul este încă moale. Între timp, se amestecă laolaltă...